Cursuri filmare

Cursuri filmare, videografie cu DSLR, cinematografie si montaj

SMA Studio organizeaza cursuri de filmare, videografie cu dslr, cinematografie si montaj video – teoretice si practice pentru cei ce vor sa-si dezvolte un hobby dar si pentru cei ce doresc sa urmeze o cariera in domeniu.

Iti sunt necesare aceste cursuri ? Desigur, SMA Studio a creat acest produs structurandu-l cat mai simplu cu putinta pentru ca tie sa iti fie usor sa alegi ce ti se potriveste.

Cursuri de videografie

Prezentare cursuri filmare

Lumea industriei si creatiei cinematografice este de-a dreptul fascinanta si noi stim cel mai bine asta. Teoretic filmul este cretia finala, arata bine, actorii au fost exceptionali, regizorul si-a facut fabulos treaba, imaginea si efectele speciale sunt de prima mana insa adevaratul show este cel din spatele camerelor. Toate momentele amuzante, toate problemele, toate glumele, tot echipamentul, costumele, actorii, scenografii, editorii, producatorii si pulsul creatiei sunt in spatele camerei si acea lume este cu mult mai fascinanta decat produsul finit.

Unitatea indivizibila a filmului este cadrul. Mai multe cadre compun o secventa si mai multe secvente alcatuiesc filmul. Fiecare cadru in parte este bine gandit, pregatit si arata doar ce vrea regizorul sa iti dezvaluie pentru ca, unind cadrele si secvente, filmul sa capete sens. Sunt foarte multe detalii despre structura si realizarea unui film iar acest curs, te ajuta sa vezi, sa recunosti si sa intelegi aceste „unelte ale manipularii”. Niciodata nu te vei mai uita la un film cu aceeasi ochi si vei ramane uimit sa vezi cum toate erau in fata ochilor tai, iar tu ai fost atat de ignorant fata de munca celor mai buni oameni din industria filmului.

Videografia este unealta cea mai de pret in industria media si nimeni nu poate contesta importanta imginii ca instrument de comunicare, insa drumul de la filmarea cu telefonul si o filmare profesionala, este un drum lung, anevoios, insa plin de satisfactii.

Cunostiintele in domeniul videografiei sunt extrem de importante pentru ca:

 • Daca vrei sa urmezi o cariera in domeniu media, videografia este ABC- ul comunicarii. Competitia este mare, asteptarile sunt mari iar noi suntem aici sa te ajutam.
 • Te poti gandi la un hobby inteligent care sa iti solicite abilitatile creative dar si cele intelectuale. Cand decupezi din realitae doar o particica si alaturi cadrele unul langa altul inseamna ca alegi sa povestesti propria ta versiune despre viata. Pot fi amintirile tale, pot fi idei sau proiecte pe care ti-ai dorit demult sa le dai viata insa nu ai gasit un mijloc potrivit de expresie, poate fi o poveste, poate fi orice.
 • Esti sau vei fi consumator de „servicii foto-video” la un momnet dat in viata ta. Educat-te pentru ca tu esti cel care ia deciziile ! Nu vrei sa fii inselat de cuvatul „ profesionist” iar imaginile sa fie de cea mai prosta calitate. Invata ce sa ceri, invata cum trebuie sa arate acest produs videografic si care iti sunt drepturile. Nu te lasa pacalit ! E ca atunci cand vrei sa iti cumperi un frigider; nu intrii in primul magazin si cumperi unul la intamplare, ci inveti despre caracteristicile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca, iti alegi producatorul, modelul, distribuitorul si abia apoi il cumperi. Acest proces se numeste educatie iar tu meriti sa fii bine informat inainte sa cumperi.

Ce inveti la cursurile de filmare ?

 • notiuni de videografie si cinematografie (scurta istorie, genuri, limbaj filmic)
 • limbaj vizual (compozitie, iluminare, miscari de camera, coloana sonora, montaj, spatiul filmic, unghiulatie)
 • planuri si unghiuri cinematografice (plan general, mediu, prim plan; unghi subiectiv, obiectiv)
 • curente cinematografice (film noir, neorealismul italian, dogma 95, free cinema, noul val, etc.)
 • echipa de filmare (regizor, scenarist, operatori, actori, asistenti, etc.)
 • etapele realizarii unui film (scenariu, decupaj, regie, productie, montaj, sunet, etc.)
 • postprocesare si montaj (tipuri de montaj, montaj imagine, montaj sunet,  etc.)
 • colorizare (color corection, color grading)

Lectori

Cursurile de filmare sunt sustinute de:

 • Bratila Loredana – absolventa (licenta) a Universitatii Hyperion, Facultatea de Arte – sectiunea Cinematografie, Fotografie, Media (Imagine de Film si TV)

Preturi

 • Pretul cursurilor expres (nivel hobby) este de 900 RON – 4 sedinte de 1.5 ore
 • Pretul cursurilor standard (nivel semi-pro) este de 1500 RON – 8 sedinte de 1.5 ore
 • Pretul cursurilor individuale pentru avansati (nivel pro) incepe de la 2000 RON (se face o cotatie de pret exacta in urma unei testari pentru stabilirea bagajului de cunostinte de care dispune cursantul) – 10 sedinte de 1.5 ore
 • Cursurile se pot achita in 2 rate egale

Recomandari tehnice

Pentru sesiunile de practica cat si pentru temele pentru acasa va recomandam camere video sau orice DSRL cu functie de filmare.

Nu va recomandam camere video simpliste sau telefoane mobile.

Recomandari bibliografice

Cursuri filmare was last modified: by